Ympäristönormien kiristyessä suomalaisissa yrityksissä joudutaan mittaamaan yhä tarkemmin jätelain ja -veron vaikutuksia. Jätteitä vastaanottavien yrityksien maksuihin syntyy myös korotuspaineita. Niinpä nyt etsitään käytänteitä materiaalitehokkuuden nostamiseen - ja toisaalta uloslähtevän jätemäärän vähentämiseen. Long tail -tuotteet eli loppuerät saattavat myös rasittaa varastotasetta.

Sorttausapu on Risain Oy:n aputoiminimi. Yrittäjä Sirpa Rivinojalla on Motivan luovuttamat työkalut teollisien yrityksien materiaalikatselmuksen tuottamiseen. Sisustamisen alan ammattilaisena Rivinoja palvelee sisustusmateriaalien, kalustevalmistuksen, valaistuksen ja rakentamisen alan yrityksiä. Eri materiaalien soveltaminen uusiotuotekehityksessä on erä Sorttausavun pääpainopisteistä.

Sirpa Rivinojan rooli vuonna 2013 julkaistussa Mpankki.fi -verkkokaupassa oli toimintojen kehittäminen, Mpankki-ominaisuuksien testaaminen ja käyttöön opastaminen. Mpankki.fi oli "yrityksien tori.fi", jossa y-tunnukselliset toimijat voivat myydä ja ostaa, etsiä ja lahjoittaa itselleen tarpeettomia materiaaleja. Tiedote: 30.10.2016: Mpankki on toistaiseksi suljettu. Sen avaaminen on mahdollista, jos suurien materiaalierien useampia sitoutuneita käyttäjäyrityksiä saadaan käyttäjiksi. Lisätietoja: Harri Välimäki, Kierrätysverkko Oy.

Katso eri toimijoiden kokemuksia Mpankista.

Tutustu Mahdoton.fi -saittiin - siellä on ajankohtaista mielenkiintoista luettavaa, kun kiinnostut kiertotaloudesta. Slogan on "Muutetaan yhdessä jäte takaisin raaka-aineeksi - ja tehdään mahdottomasta mahdollista"  mahdoton.fi 

Mahdoton on myös FaceBookissa. Tykkää, ja saat hyviä feedejä uutisvirtaasi!