Valtion asuntopolitiikalla pyritään varmistamaan, että myös ikääntyneet ihmiset voivat asua turvallisesti kodeissaan mahdollisimman pitkään.

Teknisten parannusten rinnalle tarvitaan apua tavaroitten hallintaan ja vähentämiseen. Sorttausapu auttaa järjestämään ja lajittelemaan kodin tavarat. Nyt eläköityvä suuri ikäpolvi on säästäjäsukupolvea. Pitkään säilytetyistä tavaroista voi muodostua taakka. Kodin järjestämishalun motiivina voi toimia myös halu itse päättää, mitä tavaroille tapahtuu. Ulkopuolisen organisoijan käyttäminen tehostaa ja helpottaa tavarasta luopumista. Väljemmässä kodissa on helppo ylläpitää siisteyttä ja järjestystä ja liikkua turvallisesti.

Näin työ sujuu:

Tupatarkastus on arviokäynti. Toimintasuunnitelma syntyy, kun nähdään puitteet ja kuullaan asiakkaan toiveet ja tarpeet. Vähintään 6 tunnin tilaukseen johtava arviokäynti ei maksa mitään (arvo 50 eur)(Lahden alue).

Lajittelutyö: Työ tehdään max 6 tunnin jaksoissa. Arkiset tavarat ja käyttökelpoiset materiaalit lähtevät kierrätykseen, risat ja likaiset lajitellaan jätteisiin. Tarvittaessa jätelava pihaan. Myös lahjoitukset: Valitaan tilaajalle mieluisin kohde, ja Sorttausapu järjestää yhteydet.Tuntihinta 44 €/h arkisin, 50 € iltaisin ja viikonloppuisin. Hinnat sis.alv 24%. Lahti: ei km-veloituksia. Palvelualue: Lahti ja ympäristökunnat.

Myyntituotto: Kodin arvotavaroiden myynti puolesta. Läheisiä informoidaan ja jätetään riittävä aika perhepiirissä sopimiseen. Ikäihmisen elämänmuutostilanteeseen kohdistuu usein poikeuksellisia kulueriä. Kun myynnillä saadaan lisätuloa, on muutto tai muutos helpompi läpäistä. Palvelutyöstä voi tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Tavallisessa suomalaiskodissa palvelun lopputuloksena ovat isommat tuotot kuin kulut.